Önskemat

Torsdag kväll men det känns som fredag eftersom det är ledigt imorgon. Sonen önskade sig stekt halloumi med proscuitto till middag den här skärtorsdagskvällen och jag hade ingenting emot lite plockmat ikväll.

Skärtorsdagsplock.

Halloumin stektes i smör och olivolja och precis innan den togs ur pannan ringlade jag lite honung och pressade limesaft över. Jag gjorde även en tomat- och löksallad samt vitlöksbröd.

Tomat- och löksallad.

Salladen bestod av körsbärstomater delade i klyftor, finstrimlad röd lök, hackad basilika och lite balsamicocreme.

Vitlöksbröd.

Till vitlöksbrödet skivade jag grekiskt lantbröd. Sen smälte jag smör, rev ner en vitlöksklyfta och hackade i lite koriander. Kryddade med chiliflakes och en aning flingsalt. Med hjälp av en brödpensel spred jag ut det på brödet. Sist av allt toppade jag med lite riven mozarella.

Medan brödet fick fin färg i ugnen stekte jag osten.

Sen var det bara att njuta av maten!

Sallad, proscuitto, halloumi och vitlöksbröd!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar