Gyllene laxpasta

Vad passar bättre i december än lax smaksatt med saffran?  Lök, vitlök och lite annat smått och gott hamnade också i grytan. Till detta pasta, mums!

image
En gyllene rätt, för ögat och gommen!

Decemberlax

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

1/3 röd chili

1 näve salladsärtor

2 laxbitar i kuber

2 1/2 dl grädde

1/2 fiskbuljongtärning eller motsvarande fond

2 tsk balsamicocreme

1 kuvert saffran

 

1. Hacka lök, vitlök och chili fint.

2. Stek mjukt i smör och häll sedan på saffran, grädde, fiskfond och balsamicocreme.

3. Skär laxen i kuber och salta lätt. Lägg sedan i dem i saffranssåsen. Lägg samtidigt i salladsärtorna i lagom stora bitar.

4. Servera till tagliatelle.

image
Det puttrar i grytan.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar