Små goda saffransmuffins!

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Saffransdoften sprider sig i huset även idag. Det blev saffransmuffins av smeten i bunken. Jag gör mina muffins i lite mindre formar då blir det fler och med tanke på att det ibland finns mycket att välja bland när det är adventsfika passar det bättre med små muffins. Då orkar man ta fler sorter.

 

Adventsfika!

 

 

Saffransmuffins:

1/2 dl hackad sötmandel

100 gram smält smör

2 dl strösocker

2 ägg

1 påse saffran, 0,5 gram

1/2 dl filmjölk

2 3/4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dl russin

 

1. Smält smöret.

2. Vispa ägg och strösocker.

3. Blanda ner det smälta smöret och filmjölken. (Jag hade ingen filmjölk hemma så jag tog creme fraiche och en skvätt mjölk istället. Det gick också bra).

4. Stöt saffran med 1 tsk strösocker och blanda ner det.

5. Blanda bakpulvret med vetemjölet och vänd ner det.

6. Blanda till sist i den hackade mandeln och russinen.

På väg in i ugnen!

Grädda i 200 grader 10-15 minuter.

Det blir 12 -15 om man gör i stora formar. Jag fick till 26 supergoda minimuffins!

26 nygräddade saffransmuffins!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar