En fiffig knäckeblandning

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Idag hade jag bestämt mig för att göra en plåt med rosmarinknäcke. Att jag inte har gjort det förut är bara ren och skär lathet.

Det är absolut inte jobbigt att baka, det enda som kan vara lite besvärligt är att plocka fram alla små påsar med ingredienser. Så när jag ändå tog ut dem ur skafferiet idag hämtade jag en glasburk i källaren och blandade torra ingredienser så att det räcker till 6 plåtar.

Så varje gång jag vill göra en plåt knäckebröd hädanefter tar jag bara 2 dl av blandningen, 1/4 dl rapsolja samt 3/4 dl kokande vatten och blandar ihop. Plattar ut mellan bakplåtspapper, strör över flingsalt och gräddar i varmluftsugn 125 º, 1 timme. Fiffigt eller hur?

 

 

image
En burk som räcker till många plåtar rosmarinknäcke!

 

Min burkblandning

1 1/2 dl solrosfrön

1 1/2 dl linfrö

1 1/2 dl sesamfrö

1 1/2 dl pumpakärnor

3 dl maizena (majsstärkelse)

3 dl majsmjöl

3 tsk torkad, stött rosmarin

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar