Mjuk pepparkaka med lingonfrosting

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Häromdagen hamnade jag i ett bakningsflow…resultatet blev då bland annat en mycket god mjuk pepparkaka med lingontopping. Dessa kakor passar utmärkt till både kaffe och te men även till en mugg glögg när det vankas glöggmingel.

Jag delade min kaka i många små bitar men naturligtvis kan man göra större bitar om man vill det. Jag fick till drygt femtio gobitar.

image
Små goda mjuka lingonpepparkakor.

 

 

Mjuk pepparkaka i långpanna

150 smör

4 1/2 dl strösocker

3 ägg

4 1/2 dl yoghurt

7 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

2 tsk nejlikor

2 tsk ingefära

3 1/2 tsk kanel

 

1. Smält smöret.

2. Vispa ägg och strösocker fluffigt och blanda i smöret och yoghurt.

3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i blandningen.

4. Lägg bakplåtspapper i botten av en långpanna och häll i smeten.

5. Grädda i 175º ca 30-35 minuter.

 

Lingonfrosting

100 g smör

175 g philadelphiaost

2 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

3 msk fast lingonsylt

hela lingon (till dekoration)

 

1. Mixa alla ingredienser till dess att det är mjukt och väl blandat.

2. Bred frostingen över den avsvalnade kakan och skär i små fyrkantiga bitar.

3. Avsluta med några lingon som dekoration och njut till varm glögg eller en kopp kaffe!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar