Lördag kväll och något gott att äta fanns på önskelistan. Men vad? Ett paket älgfärs plockades upp ur frysen för att tina. Den fick bli basen i en god paj denna lördag.
Lördagspaj med älgfärs och ost.
400 g älgfärs
1/2 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 röd finhackad chili
1/4 köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 msk ketchup
1 dl creme fraiche
salt, svartpeppar
anchochili, cayennepeppar
3/4 dl riven parmesanost
1 1/2 dl riven mozarella
1/2 röd paprika i bitar
Äggstanning
3 ägg
2 dl grädde
1/3 tsk salt
4 msk basilika
1. Fräs färs, vitlök, gul lök och chili i rapsolja.
2. Krydda med salt, peppar och häll sedan på övriga ingredienser (inte osten och paprikan).
3. Smaka av med anchochili och cayennepeppar.
4. Lägg sedan färsen i botten av ett pajskal, täck med den rivna osten samt dekorera med paprikan.
5. Gör äggstanningen och häll blandningen över pajen och grädda cirka 30 minuter, 200 º.