Libapizza

Du visar för närvarande Libapizza

Det här är ytterligare en rätt som passar bra att laga till när det ska gå snabbt. Gott och lättlagat. Libanesiskt tunnbröd, libabröd, passar väldigt bra som pizzabotten. Brödet blir frasigt och krispigt, man får bara passa så att det inte bränns. Det går väldigt snabbt när pizzan väl gräddas.

Jag hade en påse grönkål i frysen, tomatsås i en burk som följt med färdig pizzadeg och en mozzarellaboll. Tre ingredienser, fyra med brödet.

Libapizza – till en person

1 libabröd

1 mozzarellaboll

1 näve grönkål

2 – 3 msk tomatsås

ev. flingsalt

 

Bred ut tomatsåsen på brödet. Riv grönkålen och mozzarellan och fördela över. Strö ev. över lite flingsalt. Grädda i 225° 5-10 minuter. Skär upp den i kilar och själv eller ha som tilltugg om det kommer gäster.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar