Förhoppningsvis blir det en sommar som bjuder på varmt och härligt väder. Det börjar ju lovande i alla fall. Ska det bjudas in till fest passar det bra med färdiga rätter som kunde göras klart i förväg. De här goda rätterna passar förstås att bjuda på under andra årstider också. Alltid gott!
Vi började med tunnbrödsnittar med en god röra till fördrinken. Därefter en tallrik med gravad lax och nubbesallad. Till det en liten snaps och god öl.
Avslutningen fick bli en kall favoritpaj med räkor och rom. Till det ett glas bubbel!
Tunnbrödssnittar med kesoröra med rom.
Mammas hemgravade lax (den bästa i världen) och hennes goda hovmästarsås .
Enkel nubbesallad
1 burk matjessill
2 ägg
2 msk majonnäs
10 cm purjolök
svartpeppar
1. Låt matjessillen rinna av och klipp eller skär i små bitar.
2. Strimla purjolök fint.
3. Koka äggen och skär dem fint. Eller använd en äggskärare och skär åt båda hållen.
4. Blanda alla ingredienser och krydda med nymald svartpeppar.
5. Servera med en bit knäckebröd.
Räkpaj fick avsluta det hela: Kall räkpaj