Godaste pepparsåsen

Du visar för närvarande Godaste pepparsåsen

Äntligen har jag fått till ett recept på pepparsås som både jag och sonen tyckte om, som dessutom var väldigt enkel att laga till. Jag utgick från ett recept jag hittade på Arlas hemsida men sedan ändrade jag lite vad gällde kryddningen. Den såsen innehöll enbart grönpeppar men jag ville ha en mer varierad pepparsmak så jag tog av alla sorter vi hade hemma.

Pepparsås

1/2 msk torkad rosépeppar

1/2 msk torkad grönpeppar

1 krm rostad vitpeppar

1 krm svartpeppar

2 dl vispgrädde

2 msk kalvfond

1/2 tsk kinesisk soja

1 tsk dijonsenap

1/2-1 msk konjak (kan uteslutas)

 

1. Rosta vitpeppar i en torr stekpanna (jag brukar göra lite mer på en gång och spara i en burk)

2. Mortla vitpeppar, grönpeppar, rosépeppar och svartpeppar.

3. Blanda grädde, senap, soja, konjak och vispgrädde och häll i kryddorna.

4. Låt såsen koka ihop en stund. Smaka av med mer peppar om man vill ha ännu hetare sås. Vill man ha den tjockare reder man av den med lite maizena.  Något jag inte gjorde idag.

 

Till pepparsåsen denna dag serverades kalvfilé rullad i samma pepparsorter, ungefär lika stor mängd. Den skar jag sedan i 2 cm tjocka skivor och stekte i smör några minuter per sida i en het panna. Saltade lite gjorde jag också förstås. Serverad tillsammans med klyftpotatis kryddad med salt och chiliflakes och lite sallad. Lyxmiddag var sonens benämning.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar