Fredag kväll igår och jag hade några kompisar här som åt krabba med mig. Efter att jag rensat bort gälar, magsäck och knäckt klorna var den förberedd för att ätas. Två såser hade jag gjort till. En limemajonäs och en hovmästarsås.
Limemajonäs
2 äggulor
2 dl olja
ca 4-5 cm finriven ingefära
1/2-1 pressad lime
flingsalt och chiliflakes
Se till att olja och äggulor har samma temperatur, mina var kylskåpskalla. Vispa ner olja i en smal stråle under kraftig vispning. Smaka av med övriga ingredienser. Mums! ( ibland gör jag den här majonäsen men tillsätter 1 finhackad vitlöksklyfta också)
Hovmästarsås
3 msk socker
8-9 msk dill, hackad
2 msk vinäger
3 msk senap ( gärna en msk fransk)
2 dl olja
salt och peppar
Gnugga dillen med strösockret och blanda ner vinäger, senap. Vispa sedan ner oljan i en tunn stråle. Smaksätt med lite salt och peppar.