Enkelt och gott, räkpaj!

Du visar för närvarande Enkelt och gott, räkpaj!

Midsommardagen och det var min tur att stå för matlagningen. Till förrätt bestämde jag mig för att göra en god räkpaj jag har i mina receptgömmor. Midsommardagen till ära tog jag en färdig pajdeg som jag förgräddade istället för att göra egen.

 

Somrig räkpaj

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 g smör

3 msk vatten

övriga ingredienser

500 gram oskalade räkor

1 finhackad gul lök

200 g philadelphiaost

2 dl creme fraiche

1 burk röd caviar

1 liten burk gröna oliver

dill

 

1. Börja med att göra pajdegen och grädda pajskalet färdigt i ugnen på 225º till dess att det är färdiggräddat.

2. Blanda crème fraiche, philadelphiaost och den finhackade löken och bred ut  i pajskalet.

3. Dekorera med röd kaviar , gröna oliver och dill.

4. Skala räkorna och lägg dem på pajen.

5. Servera med en god sallad.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar