Sallad är en av de snabbaste rätterna att laga till när hungern sätter in och ingenting färdigt finns att smaska i sig. Har man som jag tur finns skalade räkor att plocka upp ur frysen. Sen hade jag tänkt koka någon slags pasta, typ farfalle, penne eller något liknande. Men det enda som fanns i skafferiet var äggnudlar och det blev ett fullgott alternativ. Tillsammans med lite grönsaker ur kylen och en snabbt ihoprörd senapsdressing blev resultatet en sallad värd att göra igen. Alltså skrivs receptet ner, på ett ungefär.
Räk- och nudelsallad
1 – 1 1/2 dl tinade räkor
1/4 paket äggnudlar
1 rejäl näve spenat
1/2 salladslök
3-4 rädisor
1/2 röd paprika
Koka äggnudlarna, häll av och dela i mindre bitar. Lägg sedan i räkorna så de blir lite ljumma. Hacka och skiva grönsakerna och blanda ihop allt.
Senapsdressing
1/4 dl rapsolja
1/2 – 3/4 msk senap (Graveleijs sötstarka)
1 – 1 1/2msk majonnäs
1 skvätt äppelcidervinäger
lite honung eller strösocker
nymald svartpeppar
Blanda ihop ingredienserna till dressingen, smaka av. Tillsätt mer senap, vinäger, honung eller socker om det behövs.
Sen är det bara att hälla dressingen över salladen och njuta! Gott en söndag eftermiddag!