Räk- och nudelsallad

  • Inläggskategori:Sallad
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Räk- och nudelsallad

Sallad är en av de snabbaste rätterna att laga till när hungern sätter in och ingenting färdigt finns att smaska i sig. Har man som jag tur finns skalade räkor att plocka upp ur frysen. Sen hade jag tänkt koka någon slags pasta, typ farfalle, penne eller något liknande. Men det enda som fanns i skafferiet var äggnudlar och det blev ett fullgott alternativ. Tillsammans med lite grönsaker ur kylen och en snabbt ihoprörd senapsdressing blev resultatet en sallad värd att göra igen. Alltså skrivs receptet ner, på ett ungefär.

Räk- och nudelsallad

1 – 1 1/2 dl tinade räkor

1/4 paket äggnudlar

1 rejäl näve spenat

1/2 salladslök

3-4 rädisor

1/2 röd paprika

Koka äggnudlarna, häll av och dela i mindre bitar. Lägg sedan i räkorna så de blir lite ljumma. Hacka och skiva grönsakerna och blanda ihop allt.

Senapsdressing

1/4 dl rapsolja

1/2 – 3/4 msk senap (Graveleijs sötstarka)

1 – 1 1/2msk majonnäs

1 skvätt äppelcidervinäger

lite honung eller strösocker

nymald svartpeppar

Blanda ihop ingredienserna till dressingen, smaka av. Tillsätt mer senap, vinäger, honung eller socker om det behövs.

Sen är det bara att hälla dressingen över salladen och njuta! Gott en söndag eftermiddag!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar