Pepprig fläskytterfilé

Du visar för närvarande Pepprig fläskytterfilé

Pepprig fläskytterfilé som helsteks i ugnen är gott och lättlagat. Potatisgratäng till och falsk bearnaisesås smakar toppen till. Potatisgratängen var av den färdigköpta sorten som jag blandade ner hackad salladslök och riven mozarella i. Sedan toppades den med chiliflakes och riven parmesan innan den åkte in i ugnen.

För att lyxa till det plockade jag upp en förpackning gula kantareller ur frysen som smörstektes och kryddades med salt och svartpeppar. Brysselkål smakade gott till det också.

Ytterfilén saltade jag innan jag lade den i en ugnsform. I en mortel stötte jag rosépeppar, grönpeppar och svartpeppar. Kryddorna klappade jag på filén innan jag ringlade olivolja över den. Sedan stoppade jag in den i ugnen 175 ° till dess att den nådde en innertemperatur av 73 °.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar