Banan- och blåbärspannkaka

Du visar för närvarande Banan- och blåbärspannkaka

På fruktfatet låg två övermogna bananer och tyckte att livet var trist. Med dem som bas fixade jag till en lite annorlunda tjockpannkaka. Med blåbär i smeten och serverad med knaprig bacon och lönnsirap blev det som ett mellanting mellan frukost, lunch och efterrätt. Jag tog ganska mycket blåbär så pannkakan blev riktigt saftig. Möjligen att jag kommer att ta något mindre mängd blåbär nästa gång. Eller så gör jag inte det för pannkakan blev verkligen supergod.

Banan- och blåbärspannkaka

2 bananer

3 dl mjölk

1 1/2 dl vetemjöl

3 ägg

1/4 tsk salt

200 g blåbär

bacon

lönnsirap

1. Börja med att steka bacon i en ugnsform. Strunta i det här steget om du gör den vegetarisk.

2. Medan baconet steks blandas pannkakssmeten ihop.

3. Mosa bananerna och blanda med mjölk och ägg. Vispa ihop till en smet.

4. Tillsätt salt och vetemjöl.

5. Blanda sist ner blåbären.

6. När baconet stekt klart lägg upp det på hushållspapper att rinna av.

7. Häll pannkakssmeten i samma form som baconet stekt i. Låt stekflottet från baconet vara kvar. Om du gör den vegetarisk, smörj formen med olja eller smör istället.

8. Grädda i 200° varm ugn till dess att pannkakan stelnat. Cirka 30 minuter.

Servera med krispig bacon och lönnsirap, för att få den vegetarisk utesluts baconet.

Pannkakan blir ganska kompakt, vill man inte ha den så kompakt går det att tillsätta bakpulver i smeten.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar