Grönsakspiroger

Du visar för närvarande Grönsakspiroger

För ett tag sen köpte jag en färdig pizzadeg av surdegstyp. Den låg i kylen och väntade på att tillagas men jag var inte sugen på pizza alls så jag funderade vad jag skulle kunna hitta på istället. Det blev piroger med grönsaker och kikärtor. Mycket goda om jag får säga det själv. Och som vanligt får jag ju det. Det bästa av allt med de här pirogerna är att man tar det som finns hemma. Det skulle ha varit gott med exempelvis fetaost eller halloumi i paketen också. Fast inget av det hade jag hemma vid tillagningen. Kanske nästa gång!

Grönsakspiroger

2 stora morötter

3 palsternackor

1 rödlök

1 vitlöksklyfta

1 förpackning kokta kikärtor

salt, svartpeppar, olivolja

balsamicocreme, paprikapulver

1 färdigkavlad pizzadeg

1/2 burk tomatsås (den som följer med pizzadegen)

1 ägg, uppvispat

1 mozzarellaost

riven ost av valfri smak

sesamfrö, flingsalt

 

1. Skala morötter och palsternackor. Dela i mindre bitar och lägg i en ugnsform.

2. Skiva rödlök och vitlök och lägg ner i ugnsformen.

3. Ringla olivolja över och krydda med salt och svartpeppar.

4. Stek i ugnen på 200° cirka 20 minuter.

5. Ta ut formen och tillsätt avrunna kikärtor. Krydda med paprikapulver och ringla balsamicocreme över.

6. Sätt in i ugnen cirka 10 minuter till.

7. Dela under tiden pizzadegen i åtta delar. Vispa ägget och pensla runt alla kanter.

8. Bred ut tomatsås mitt på alla degbitar.

9. Skiva mozzarellan och dela den mellan bitarna.

10. Lägg en klick av de ugnsrostade grönsakerna på varje degbit och vik ihop till triangelformade piroger (det blir grönsaker över till en annan dag). Tryck ihop kanterna med en gaffel.

11. Pensla pirogerna med ägg, strö över flingsalt, sesamfrön och riven ost.

12. Gratinera i 225° 20-30 minuter. De ska ha fått fin färg.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar