Pasta med mixsås

  • Inläggskategori:Pasta
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Pasta med mixsås

Det var dags för en kylskåpsrensning igen. Några matvaror började nå ett stadie då det definitivt var dags att göra något med dem. Som vanligt tog jag lite av både det ena och det andra och det visade sig bli mycket gott. Sån här rensning av kylskåpet kan jag utan problem göra fler gånger.

Pasta med mixsås

tagliatelle

2 salladslökar

1/3 paket tunna skivor, rökt skinka med peppar

1 /2 röd paprika

1 näve färsk spenat

1 förpackning vitlöksost

1 liten näve torkade trattkantareller

1 – 1 1/2 dl grädde

salt, svartpeppar

smör

1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

2. Medan pasta kokar: skiva salladslök tunt, hacka skinkan och dela paprika i mindre bitar.

2. Smält en klick smör i en kastrull och låt salladslök, skinka och paprika puttra en stund i smöret på låg värme.

3. Rör ner vitlöksosten, häll på grädden och smula ner trattkantarellerna. Låt sjuda vidare.

4. Smaka av med salt och svartpeppar. När pastan är färdigkokt hälls den av i ett durkslag.

5. Då rörs grovhackad spenat ner i såsen sist av allt.

6. Blanda pasta och sås och servera!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar