Squash-pommes

Du visar för närvarande Squash-pommes

I min kyl fanns en halv squash som jag funderade lite på vad jag skulle göra med. Först tänkte jag göra squashfritters men bestämde mig för att testa något nytt istället. Så det blev friterade squashbitar som jag stekte i ugnen och åt med en god srirachadipp. Det var en positiv bekantskap, även om det var lite pyssligt. Men väl värda den tid det tog att panera dem. Jag stekte mina i ugnen men det går förstås att steka i rapsolja eller fritera också.

Så här gjorde jag mina squash-pommes, på ett ungefär:

Jag skar 1/2 squash i stavar. Stavarna vände jag i en blandning av majsmjöl, salt och lite cayennepeppar. Därefter vändes de i en skål med ett uppvispat ägg för att sist täckas med panko. Jag lade squashbitarna på ett bakplåtspapper och stoppade in dem i varmluftsugn, 200°. Jag hade halvdålig koll på hur länge de var inne men cirka 15 – 25 minuter. När de fått färg på ena sidan vände jag på dem.

Jag blandade creme fraiche, sriracha och lite flytande honung som dipp. Det blev en fantastiskt god lunch!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar