Min sega kolasås till frukt och bär.

image
Färska frukter och bär med seg kolasås.

Cantaloupe i bitar, gröna vindruvor i halvor och hallon varvades i glas med en nykokt ljummen kolasås ringlad över. Mums en söndagskväll!

Katarinas kolasås (lagom till 4 portioner)

50 g smör (går att minska ner eller utesluta om man vill)

1/2 dl strösocker

1/2 dl ljus sirap

1/2 dl grädde

1 tsk kakao (ger lite extrasmak, inte så mycket att det bli chokladsås av det hela dock)

Smält smöret och låt allt puttra en stund i en tjockbottnad kastrull. Det går fort, tar inte många minuter, cirka 3-5. Jag höll på att glömma bort att det inte skulle bli kola, så vår sås blev en aning seg, men ack så god……

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar