Hemgjord godisglass

Du visar för närvarande Hemgjord godisglass

Nyss var vi hos släktingar i Gustafs och hälsade på. Där blev vi bjuden på hemgjord glass med grädde och kondenserad mjölk full av små chokladgodisar av olika sorter.

Eftersom det var en dessert som gav mersmak blev vi lite sugen att testa den här hemma. Jag följde dock inte originalreceptet, utan utgick från vad som fanns hemma i skafferiet i godisväg. Att stoppa ner bär i glassmeten borde också vara gott, till exempel hallon. Här är det nog bara fantasin som sätter gränser.

Hemgjord godisglass

3 dl vispgrädde

1/2 burk kondenserad mjölk

100-150 g choklad ( vit och mjölk hade vi hemma)

10-12 små maränger

 

1. Vispa grädden så att den blir fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken.

2. Hacka chokladen fint och blanda ner den tillsammans med grovt hackad maräng i gräddblandningen.

3. Häll smeten i en form (en glasslåda passar perfekt) och ställ in i frysen. Täck med plast om inte formen/ lådan har lock.

4. Rör gärna någon gång under tiden glassen fryser, då blir den inte så kompakt. För en semifreddo (halvfrusen) räcker det att frysa glassen cirka 3 timmar annars bör den stå längre innan den är genomfrusen.

5. Ta fram den en stund innan servering och servera med valfria bär. Jag plockade smultron ute i trädgården.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar