Ostpaj med sötpotatis

Du visar för närvarande Ostpaj med sötpotatis

Paj är en av de enklaste saker att laga till och perfekt när det kommer till att laga någonting av det som finns i kylskåpet. Just vid den här tillagningen fanns en 1/2 bakad sötpotatis i kylen. Tillsammans med ett gäng grönsaker lyckades jag få till en mycket god paj. Faktum är att den blev så god att receptet var värt att skriva ner så att jag kommer ihåg till nästa gång hur jag gjorde.

Pajskal

Börja med att göra en pajdeg om du inte råkar ha en färdig i kylen. Du kan följa receptet på den här sidan. Förgrädda den i 225° cirka 10 minuter.

Fyllning

1 rejäl näve spenat

1 salladslök

1 kruka koriander

3 dl riven ost (mild)

1 1/2 dl riven parmesan

4 – 5 små tomater

Äggstanning

3 ägg

2 dl grädde

1/2 bakad sötpotatis (kan uteslutas)

1/2 tsk salt

 

1. Hacka spenaten grovt, skiva salladslöken, hacka koriander, riv mild ost och parmesan. Dela tomaterna i halvor.

2. Fyll det förgräddade pajskalet med grönsakerna och osten.

3. Mosa sötpotatisen, knäck ner äggen och för ihop sötpotatis och ägg. Vispa ihop med grädden och blanda ner saltet.

4. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda i 200° varm ugn cirka 30 – 40 minuter till dess att pajen fått fin färg och äggstanningen stelnat.

Sedan är det bara att njuta av pajen med en god sallad.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar