Sommarsallad med burrata

Du visar för närvarande Sommarsallad med burrata

Äntligen blev det skön sommarvärme där jag bor också, så härligt. Som jag njuter. Då vill i alla fall jag gärna att det går rätt snabbt att fixa maten. Eller det gäller ju faktiskt alltid och inte bara när det är varmt. Men det är extra trevligt om det går snabbt varma utedagar. Förstås ska det ju vara gott fast det är lättlagat.

I min kyl fanns en burrata så med den som utgångspunkt fixade jag till en somrig sallad.
I botten på en tallrik lade jag färsk spenat. Sen fyllde jag på med rädisor i bitar, körsbärstomater, gurka, paprika, jordgubbar och prosciutto. Ringlade balsamicocreme över och härligheten var klar att äta.
För en vegetarisk sallad är det bara att strunta i prosciutton. Har du inte burrata går det bra med vanlig mozzarella också, brieost eller någon annan ost som finns hemma, till exempel fetaost eller halloumi. Jordgubbarna kan ersättas med melon om man hellre äter det. Ta det du har hemma helt enkelt och njut av det goda!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar