Paj är en av de enklaste saker att laga till och perfekt när det kommer till att laga någonting av det som finns i kylskåpet. Just vid den här tillagningen fanns en 1/2 bakad sötpotatis i kylen. Tillsammans med ett gäng grönsaker lyckades jag få till en mycket god paj. Faktum är att den blev så god att receptet var värt att skriva ner så att jag kommer ihåg till nästa gång hur jag gjorde.
Pajskal
Börja med att göra en pajdeg om du inte råkar ha en färdig i kylen. Du kan följa receptet på den här sidan. Förgrädda den i 225° cirka 10 minuter.
Fyllning
1 rejäl näve spenat
1 salladslök
1 kruka koriander
3 dl riven ost (mild)
1 1/2 dl riven parmesan
4 – 5 små tomater
Äggstanning
3 ägg
2 dl grädde
1/2 bakad sötpotatis (kan uteslutas)
1/2 tsk salt
1. Hacka spenaten grovt, skiva salladslöken, hacka koriander, riv mild ost och parmesan. Dela tomaterna i halvor.
2. Fyll det förgräddade pajskalet med grönsakerna och osten.
3. Mosa sötpotatisen, knäck ner äggen och för ihop sötpotatis och ägg. Vispa ihop med grädden och blanda ner saltet.
4. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda i 200° varm ugn cirka 30 – 40 minuter till dess att pajen fått fin färg och äggstanningen stelnat.
Sedan är det bara att njuta av pajen med en god sallad.