Tortellini med soltorkad tomat

Du visar för närvarande Tortellini med soltorkad tomat

Jag hade köpt en förpackning med färsk tortellini. Den hade inte så mycket smak i sig enligt utsago från andra personer, därför öste jag ner lite extra godsaker i en sås som fick omge knytena. Med de tilläggen blev det en supergod pastarätt. En lättlagad lunch eller middag. Perfekt när det ska gå snabbt!

Tortellini med soltorkad tomat

1 förpackning färsk tortellini med soltorkad tomat

2 – 3 msk soltorkad tomatcreme

1/3 förpackning naturell färskost

1 dl matlagningsgrädde

1 näve spenat

8 minitomater

thaibasilika

svartpeppar och lite salt

 

1. Koka tortellinin enligt instruktionerna på förpackningen.

2. Medan tortellinin rinner av i ett durkslag blandas tomatcrème och färskost med matlagningsgrädden i kastrullen. Låt den koka ihop en kort stund.

3. Vänd ner tortellinin, spenat, halverade tomater och hackad thaibasilika. Krydda med nymald svartpeppar och ev. en aning salt.

4. Servera genast i skålar. Riv gärna över lite parmesanost.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Anna-Clara

    Så trevligt recept och roligt sätt att pimpa tortellini.

    1. Katarinas spis

      Tack! Vad roligt att du uppskattade mitt recept! Katarina

Lämna ett svar