Ostbollar

Du visar för närvarande Ostbollar

I kylen hittade jag två förpackningar med mozzarella som hade gömt sig. De hade datum som gjorde att det var nödvändigt att göra något med dem. Det fick helt enkelt bli ostbollar kryddade med parmesan, oregano och cayennepeppar. Jag förberedde bollarna sen frös jag in dem för att fritera vid ett senare tillfälle.

Ostbollar (ca 25 stycken)

500 g riven mozzarella

3 msk riven parmesan

1 ägg

100 g mjöl

1/2 tsk oregano

lite cayennepeppar

panko

rapsolja att fritera i

1. Riv mozzarellan (2 st.) eller använd färdigriven.

2. Riv parmesan.

3. Blanda osten med ägg, mjöl och kryddorna.

4. Rulla bollar och vänd i panko.

5. Fritera i rikligt med olja. Finns ingen fritös använd en tjockbottnad kastrull med minst 4 cm olja i botten. Det är viktigt att hålla bollarna i rörelse när de läggs ner i oljan annars fastnar de i botten, använd exempelvis en värmetålig tång. Fritera inte heller för många åt gången.

Vi konstaterade att jag varit för försiktig med cayennepepparn, de kunde fått vara lite starkare. Goda var de i alla fall!

Hos oss åts de nyfriterade med srirachamayo på!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar