Persiko- och limepaj

Du visar för närvarande Persiko- och limepaj

Jag gjorde en annorlunda paj för ett tag sedan. Med färska persikor och paraguayos toppade med en äggkräm smaksatt med lime blev det en fräsch och krämig paj. Jag valde att servera den med kardemummagrädde men vaniljglass skulle smaka gott till också. Det går förstås lika bra att använda nektariner om man hellre vill det, eller en blandning av flera frukter. 

Persiko- och limepaj

8 persikor

4 paraguayos

1/2 dl råsocker

1 3/4 dl crème fraiche

1 – 2 lime

2 ägg

2 msk mjöl

 

1. Dela frukterna i mindre bitar och lägg i botten på en pajform. 

2. Blanda socker, crème fraiche, ägg, mjöl och pressad lime. Börja med saften ur en lime och smaka av. 

3. Lägg blandningen på frukten och grädda i 175° 30 – 40 minuter.

4. Njut pajen ljummen tillsammans med kardemummagrädde eller vaniljglass.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar