Hollandaisesmör

Du visar för närvarande Hollandaisesmör

Jag köpte fin vit sparris för ett tag sedan. Tänkte göra någon god sås till men blev plötsligt lite lat och kände för att göra något enklare istället. Hittade ett recept på nätet på ett hollandaisemör som tilltalade mig. Jag följde inte receptet till punkt och pricka men grunden med smör och äggulor är likadan. Smöret passade perfekt till den fjällröding jag lagade till i samma veva också. Jag kommer definitivt att fixa det här smöret igen. Fast just nu är det bästa att allt inte gick åt så det finns en del kvar i frysen.

Så här gjorde jag:

Hollandaisesmör

150 g mjukt smör

2 äggulor

2 – 3 tsk citronsaft

2 tsk fint rivet citronskal (tvätta citronen noga)

salt, svartpeppar och chiliflakes

Blanda ägg, smör, citronjuice och skal. Smaka av med salt, svartpeppar och chiliflakes.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar