Ugnstekt regnbåde med citronsmör

Idag har vi haft en härlig dag, vi åkte ut till vårt härbre där vi njöt av solen och sköt luftgevär. Lite blåbär plockade vi också till kvällens efterrättspaj. Nyss har den kommit ut ur ugnen så vi ska njuta av den om ett tag. Jag gjorde en smuldeg med lika delar grahamsmjöl och vetemjöl till pajen. Lite socker på blåbären också förstås. 

Till middag blev det ugnstekt regnbåge. Kryddad med salt, peppar och lite citron och smörklickar inuti och ovanpå. Till den åt vi kokt färskpotatis samt citronsmör, mjukt smör rörs med citronzest, citronsaft, salt och chiliflakes. Mums!!

 

Blåbär lagom till en liten smulpaj.
Paj i ugnen.
Regnbåge och potatis.
På tallriken.
Sallad och citronsmör.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar