Snabb laxsås till pastan

Du visar för närvarande Snabb laxsås till pastan

När jag köper laxsidor på affären brukar jag frysa in stjärtdelarna i mindre bitar på en gång. Eftersom de delarna inte riktigt passar att steka som hela bitar är det kanon att finna i frysen när det är viktigt att middagen går snabbt.

En riktigt god men tillika enkel sås lagades till häromdagen. I kylen hade jag turen att ha några ugnsbakade tomater kvar som fick ge extra smak. Men har man inte det går det förstås lika bra att dela och lägga i färska tomater, eller varför inte några soltorkade. Den här såsen mättade två personer.

Snabb laxsås till pastan

100 – 125 g lax

10 cm purjolök

smör

1 dl vatten

1 dl matlagningsgrädde

1/2 fiskbuljongtärning

rester av ugnsbakade tomater

salt, svartpeppar

citron

tagliatelle

 

1. Börja med att koka upp pastavattnet och koka pastan till dess att den är klar.

2. Skär laxen i små kuber och salta lätt på en tallrik.

3. Strimla purjolök och stek mjuk i lite smör.

4. Häll på vatten, grädde och smula ner buljongtärningen.

5. Tillsätt rester av ugnsbakade tomater, eller färska tomater i mindre bitar.

6. Lägg i laxen och pressa i citron. Låt laxen sjuda med på låg värme till dess att bitarna är färdiga. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

7. Låt pastan rinna av i ett durkslag och servera med laxsåsen. Några salladsblad smakar gott till.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar