Lax på grillen

Du visar för närvarande Lax på grillen

Få saker är så enkla att lägga på grillen som lax, det tycker i alla fall jag. Om man dessutom bäddar in laxen i foliepaket är det nästan omöjligt att misslyckas, den blir saftig och smakrik! På midsommardagen äter vi ofta lax i vårt hus, det här året blev det inget undantag. Jag testade en ny variant med japansk soja och pressad ingefära som smakade fantastiskt gott.

När vi serverade laxen åt vi krossade potatisar med örtdressing till, en höjdarkombination. Förutom lax och potatis serverades en sallad med krispsallad, rädisor, vattenmelon och purjolök och crème fraiche med wasabi, honung och en gnutta salt.

Lax på grillen

lax i bit 600 – 800 g med skinnet kvar

2-3 msk japansk soja

1-2 msk pressad ingefära

2 limefrukter

1 röd chili

salt

1. Putsa laxen om det behövs och lägg den med skinnsidan ner på en bit folie.

2. Häll på soja och pressad ingefära och pensla in det med en brödpensel.

3. Salta lätt (ta hellre mer efter grillningen så att den inte blir för salt med sojan).

4. Skär upp chili och lime och fördela över laxen.

5. Vik ihop folien till ett paket och grilla laxen 15-20 minuter. Det beror på storleken och tjockleken på laxen och förstås hettan i grillen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar