Ugnsbakade tomater

Du visar för närvarande Ugnsbakade tomater

Jag såg ett recept på nätet på ugnsbakade tomater som såg gott ut. Eftersom jag hade ett helt gäng körsbärstomater som ropade på uppmärksamhet passade det bra att prova på det här idag. HÄR hittar du originalreceptet som jag följde. Nåja inte helt kanske, men nästan och det är bra nog för att vara jag.

Vill du göra precis som jag gjorde kommer mitt recept här:

Ugnsbakade tomater

20-30 körsbärstomater

1/4 – 1/2 dl olivolja

2 tsk rosépeppar

2 tsk dillfrön

1 tsk råströsocker

1/2 tsk salt

nymald svartpeppar

1. Halvera tomaterna och lägg dem i en skål. Blanda med olivoljan.

2. Lägg tomaterna med den rundade sidan neråt i en ugnsform.

3. Mortla rosépeppar fint. Tillsätt dillfrön, salt och socker och mortla allt en kort stund.

4. Strö kryddblandningen över tomaterna. Avsluta med några varv med svartpepparkvarnen. 

5. Baka i ugnen 1 timme på 125°. Sänk sedan värmen till 75° och baka ytterligare en timme. 

Tomaterna smakar gott både varma och kalla, jag skulle säga att de är beroendeframkallande….

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar