Jag hade ett helt gäng färdigkokta potatisar i kylen som jag behövde göra något med. En sallad kändes lockande så det blev till att botanisera i kyl och skafferier för att se vad som fanns. Tillsammans med kokt ägg, grönsaker och en burk tonfisk i olja blev det en mycket god måltid till mig. Bäst av allt, det blev rester till två portioner till, så lunchen är räddad några dagar.
Tonfisk – och potatissallad
10 – 12 små kokta potatisar
1 burk tonfisk i olja
citron
rädisor
paprika
purjolök
champinjoner
2 -3 msk yoghurtsås med dill (rester från kräftstjärtrullarna)
kokt ägg
1. Dela de kokta potatisarna i mindre bitar. Blanda med tonfisken och oljan den låg i.
2. Skär rädisor i skivor, paprika in små bitar, strimla purjolök och skriva champinjonerna.
3. Blanda grönsakerna med potatisen och tonfisken.
4. Jag hade lite yoghurtsås kvar som jag blanda i. har man inte det kan man med fördela klippa ner lite dill och yoghurt eller crème fraiche. Tänk då på att tillsätta lite extra kryddor.
5. Dela ägget och lägg ovanpå salladen.
Låt dig väl smaka!