Tonfisk – och potatissallad

Du visar för närvarande Tonfisk – och potatissallad

Jag hade ett helt gäng färdigkokta potatisar i kylen som jag behövde göra något med. En sallad kändes lockande så det blev till att botanisera i kyl och skafferier för att se vad som fanns. Tillsammans med kokt ägg, grönsaker och en burk tonfisk i olja blev det en mycket god måltid till mig. Bäst av allt, det blev rester till två portioner till, så lunchen är räddad några dagar.

Tonfisk – och potatissallad

10 – 12 små kokta potatisar

1 burk tonfisk i olja

citron

rädisor

paprika

purjolök

champinjoner

2 -3 msk yoghurtsås med dill (rester från kräftstjärtrullarna)

kokt ägg

 

1. Dela de kokta potatisarna i mindre bitar. Blanda med tonfisken och oljan den låg i.

2. Skär rädisor i skivor, paprika in små bitar, strimla purjolök och skriva champinjonerna.

3. Blanda grönsakerna med potatisen och tonfisken.

4. Jag hade lite yoghurtsås kvar som jag blanda i. har man inte det kan man med fördela klippa ner lite dill och yoghurt eller crème fraiche. Tänk då på att tillsätta lite extra kryddor.

5. Dela ägget och lägg ovanpå salladen.

 

Låt dig väl smaka!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar