Pastasås med kyckling och brysselkål

Du visar för närvarande Pastasås med kyckling och brysselkål

Nu är det inte lång tid kvar till jul och då tycker i alla fall jag att det är bra om det inte tar för lång tid att laga maten. Inte för att jag har särskilt mycket att göra så egentligen spelar tiden ingen roll. Men det är ju skidor på teven, serier att titta på och annat slappande som behöver den tiden. Mitt i sprinten på teven idag högg hungern plötsligt till så då var det bara att gå upp och kolla vad som fanns i kylskåp och skafferi. En förpackning oöppnad tunnskivad kycklingpålägg fick bli huvudingrediensen, tillsammans med lite annat smått och gott. Resultatet blev en god pastasås som förstås serverades till pasta. Pastan kokade jag under tiden såsen tillagades.

Pastasås med kyckling och brysselkål

170 g tunt skivad grillad kyckling (påläggskyckling)

1 gul lök

6 – 7 st brysselkål

2 1/2 dl matlagningsgrädde

2 – 3 tsk kalvfond

salt, svartpeppar och chiliflakes

smör

1. Hacka löken fint, skär brysselkålen i mindre bitar.

2. Stek på medelhög värme i smör några minuter.

3. Hacka kycklingen och tillsätt även den. Låt även den steka med några minuter.

4. Häll på grädde, fond och smaka av med salt, svartpeppar och chiliflakes.

5. Koka till dess att brysselkålen börjar mjukna utan att tappa spänsten helt.

6. Servera till valfri pasta. Jag kokade tagliatelle.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar