För ett tag sedan köpte jag färska lasagneplattor som jag tänkte göra något med, oklart vad. Skulle det bli lasagne, eller rullar med något gott? I kylskåpet fanns en squash som längtade efter att bli tillagad. Med de två ingredienserna som start hämtade jag saker i skafferi, frys och kylskåp som tillsammans blev en mycket god grönsakslasagne med kantareller!
Grönsakslasagne med kantareller
Grönsaksfräs
1 squash
1/2 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 morot
150 g gula kantareller
2 körsbärstomter
1 tsk balsamicocrème
salt, chiliflakes
Sås
1 burk konserverade körsbärstomater
1 1/2 dl crème fraiche
1 msk fond
200- 300 g lagrad ost
150 g mozarellaost
färska lasagneplattor
1. Hacka lök, vitlök, morot och squash fint. Stek på låg värme i olja till dess att det börjar bli mjukt.
2. Hacka kantarellerna och tillsätt dem i pannan. Krydda med salt, chiliflakes och balsamicocrème.
3. Blanda såsen i en skål. Körsbärstomaterna på burk, crème fraiche och fond.
4. Riv osten om den inte redan är färdigriven.
5. Varva sås, grönsaksfräs, lasagneplattor och den lagrade osten i en ugnsform. Avsluta med lasagneplattor, ett tunt lager sås och riven mozarellaost.
6. Grädda 30-40 minuter i 225°.