Lax med blomkålsgratäng

Du visar för närvarande Lax med blomkålsgratäng

För ett tag sedan körde jag lite kylskåpsrens med överblivna såser och kryddsmör när jag skulle fixa middag.

På 2 laxbitar strök jag ett tunt lager soltorkad tomatcreme. Sedan bredde jag över en sås jag hade gjort tidigare med creme fraiche, majonnäs och soltorkad tomatcreme. Laxbitarna toppade jag med nyriven parmesan.

Blomkålen förvällde jag i lättsaltat vatten. Med några minuter kvar av koktiden lade jag ner en halv rödlök skuren i tunna skivor. Medan blomkål och rödlök rann av i ett durkslag smälte jag ett kryddsmör jag gjort tidigare som innehöll, smör, persilja, vitlök, salt och riven parmesan i kastrullen. När det smält lade jag tillbaka blomkålen och hällde på även en skvätt grädde. Därefter tillsatte jag 2 tunt skivade salladslökar och ungefär en halv deciliter hackad färsk persilja. Därefter blandade jag ner riven ost, jag tog en blandning av mozzarella och cheddar.

Blomkålsgratängen gratinerade jag cirka 40 minuter i ugnen på 175°. När det återstod ungefär 20 minuter satte jag in laxen.

För att ge rätten en extra prick över i:et tog jag en klick av min goda vitlökssås till, som även den av en händelse råkade finnas som rest i kylen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar