Paj är så enkelt och gott att laga till. Om jag inte vet vad jag ska äta till middag så är paj ett säkert kort. Finns det dessutom som vid det här tillfället en färdig pajdeg i kylen går det dessutom väldigt snabbt.
Den här pajen med potatis, sparris och parmesan blev verkligen jättegod. Om det var havremjölken eller om det bara var det faktum att jag var väldigt hungrig som gjorde att jag tyckte att den blev extra god låter jag vara osagt. Men väl värd att laga till fler gånger är den helt klart.
Potatis- och sparrispaj
1 färdig pajdeg (eller gör en egen)
150 g kokt potatis
200 g sparris
1 gul lök
100 g riven mozzarella
40 g riven parmesan
2 dl havremjölk
3 ägg
salt, svartpeppar
1. Förgrädda det färdiga pajskalet i 200° cirka 10 minuter. (Alternativt gör en egen pajdeg som förgräddas)
2. Skär sparris i små bitar, hacka löken fint. Stek mjukt i olivolja och krydda lätt med salt och svartpeppar.
3. Mosa potatisen grovt.
4. Lägg potatis, sparris, lök och den rivna osten i botten på det förgräddade pajskalet.
5. Vispa ihop havremjölk och ägg. Krydda med ca 1/3 tsk salt. Häll över fyllningen i pajskalet.
6. Grädda i 200° ca 30 minuter till dess att pajen stelnat och fått fin färg.
Njut nygräddad tillsammans med valfria grönsaker. Smaklig spis.