I kylen fanns rårivna morötter kvar sen jag bakade min fantastiskt goda amerikanska morotstårta. Jag bestämde mig nämligen för att bara baka en halv sats av tårtan eftersom det blir så väldigt mycket tårta annars. Då blev det rårivna morötter kvar. Jag hämtade en burk majskorn i matkällaren och sen blandade jag ihop morötter, sesamfrön och majs med ägg och mjöl. Kryddade enjelt med salt och svartpeppar, sen gick det fort att klicka ner smeten i en het panna och steka/ fritera till dess att de var frasiga.
Morots- och majsfritters (räcker till ca 2 portioner)
1 liten burk majs
ca 150 – 200 g rårivna morötter
1/2 dl sesamfrön
2 ägg
1 dl vetemjöl
salt, svartpeppar
Vispa upp äggen och blanda ner sesamfrön och avrunna majskorn. Rör ner mjölet och krydda med salt och svartpeppar.
Häll rikligt med rapsolja i en gjutjärnspanna eller annan stekpanna som tål hög värme. Klicka ner smeten i omgångar och stek/ fritera till dess att alla morots- och majsfritters fått fin färg.
Ät som den är, med sallad, tzatziki eller som jag gjorde idag, med hummus.
Enkelt och snabblagat men framförallt gott!