Morots- och majsfritters

Du visar för närvarande Morots- och majsfritters

I kylen fanns rårivna morötter kvar sen jag bakade min fantastiskt goda amerikanska morotstårta. Jag bestämde mig nämligen för att bara baka en halv sats av tårtan eftersom det blir så väldigt mycket tårta annars. Då blev det rårivna morötter kvar. Jag hämtade en burk majskorn i matkällaren och sen blandade jag ihop morötter, sesamfrön och majs med ägg och mjöl. Kryddade enjelt med salt och svartpeppar, sen gick det fort att klicka ner smeten i en het panna och steka/ fritera till dess att de var frasiga.

 

Morots- och majsfritters (räcker till ca 2 portioner)

1 liten burk majs

ca 150 – 200 g rårivna morötter

1/2 dl sesamfrön

2 ägg

1 dl vetemjöl

salt, svartpeppar

Vispa upp äggen och blanda ner sesamfrön och avrunna majskorn. Rör ner mjölet och krydda med salt och svartpeppar.

Häll rikligt med rapsolja i en gjutjärnspanna eller annan stekpanna som tål hög värme. Klicka ner smeten i omgångar och stek/ fritera till dess att alla morots- och majsfritters fått fin färg.

Ät som den är, med sallad, tzatziki eller som jag gjorde idag, med hummus.

Enkelt och snabblagat men framförallt gott!

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar