Grönsakslasagne

Du visar för närvarande Grönsakslasagne

Jag gillar lasagne. Även fast min favorit är den traditionella lasagnen med färs och ostsås gillar jag också att experimentera med olika lasagnerecept. Just vid det här tillfället hamnade både vita bönor, spenat och keso i lasagnen tillsammans med tomater och annat smått och gott. Den blev fantastiskt god men möjligen lite blöt. Det kunde nog kanske ha varit klokt att reda av tomatsåsen lite men det störde absolut inte. Smaken är ju ändå det som räknas.

Grönsakslasagne

1 förpackning krossade tomater

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1-2 tsk gochu jang

2 msk tomatpuré

2-3 tsk honung

1 msk grönskaksfond

rapsolja eller olivolja

1 förpackning kokta vita bönor

1 liten påse spenat (65 g)

1 burk keso

ca 100 g riven prästost

ca 20 g riven parmesan

lasagneplattor

 

1. Hacka gul lök och riv vitlöksklyftan fint. Stek mjukt i olja.

2. Blanda ner krossade tomater, gochujang, tomatpuré, honung och grönsaksfond och låt koka ihop 5-10 minuter.

3. Mosa avrunna vita bönor.

4. Riv prästost grovt (eller annan lagrad ost) och finriv parmesanost.

5. Hacka spenaten grovt.

6. Varva tomat- och bönsås med lasagneplattor, keso, mosade vita bönor, spenat och riven ost i en ugnsform. Avsluta med ett lager riven ost.

7. Gratinera 30 – 40  minuter.

8. Servera med en enkel grönsallad.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar