Jag gillar lasagne. Även fast min favorit är den traditionella lasagnen med färs och ostsås gillar jag också att experimentera med olika lasagnerecept. Just vid det här tillfället hamnade både vita bönor, spenat och keso i lasagnen tillsammans med tomater och annat smått och gott. Den blev fantastiskt god men möjligen lite blöt. Det kunde nog kanske ha varit klokt att reda av tomatsåsen lite men det störde absolut inte. Smaken är ju ändå det som räknas.
Grönsakslasagne
1 förpackning krossade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk gochu jang
2 msk tomatpuré
2-3 tsk honung
1 msk grönskaksfond
rapsolja eller olivolja
1 förpackning kokta vita bönor
1 liten påse spenat (65 g)
1 burk keso
ca 100 g riven prästost
ca 20 g riven parmesan
lasagneplattor
1. Hacka gul lök och riv vitlöksklyftan fint. Stek mjukt i olja.
2. Blanda ner krossade tomater, gochujang, tomatpuré, honung och grönsaksfond och låt koka ihop 5-10 minuter.
3. Mosa avrunna vita bönor.
4. Riv prästost grovt (eller annan lagrad ost) och finriv parmesanost.
5. Hacka spenaten grovt.
6. Varva tomat- och bönsås med lasagneplattor, keso, mosade vita bönor, spenat och riven ost i en ugnsform. Avsluta med ett lager riven ost.
7. Gratinera 30 – 40 minuter.
8. Servera med en enkel grönsallad.