Champinjonstroganoff

Du visar för närvarande Champinjonstroganoff

För ett tag sedan var jag sugen på stroganoff. Det fanns ingen falukorv hemma, däremot fanns ett gäng champinjoner som definitivt behövde ätas upp. Satsade på en variant av stroganoff med gochu jang istället för sambal oelek och jädrar i min lilla låda så god den blev. Jag kommer definitivt att laga till den igen!

Champinjonstroganoff

4-5 stora champinjoner

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk tomatpuré

3/4 msk gochu jang

1-2 msk chilisås

2 dl grädde

2 dl creme fraiche

1/2 dl hackad persilja och timjan

salt, svartpeppar

smör att steka i

 

1. Hacka löken fint. Riv vitlöksklyftan.

2. Dela champinjonerna, jag gjorde ganska små bitar.

3. Stek löken mjuk på låg värme och tillsätt champinjonerna efter ett tag. Krydda försiktigt med salt.

4. Tillsätt gochu jang, tomatpuré, chilisås, grädde och creme fraiche. Låt koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med nymald svartpeppar.

5. innan servering tillsätts 1/2 dl hackade örter. Jag hade persilja och timjan.

 

Servera med ris och sallad!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar