För ett tag sedan var jag sugen på stroganoff. Det fanns ingen falukorv hemma, däremot fanns ett gäng champinjoner som definitivt behövde ätas upp. Satsade på en variant av stroganoff med gochu jang istället för sambal oelek och jädrar i min lilla låda så god den blev. Jag kommer definitivt att laga till den igen!
Champinjonstroganoff
4-5 stora champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
3/4 msk gochu jang
1-2 msk chilisås
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1/2 dl hackad persilja och timjan
salt, svartpeppar
smör att steka i
1. Hacka löken fint. Riv vitlöksklyftan.
2. Dela champinjonerna, jag gjorde ganska små bitar.
3. Stek löken mjuk på låg värme och tillsätt champinjonerna efter ett tag. Krydda försiktigt med salt.
4. Tillsätt gochu jang, tomatpuré, chilisås, grädde och creme fraiche. Låt koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med nymald svartpeppar.
5. innan servering tillsätts 1/2 dl hackade örter. Jag hade persilja och timjan.
Servera med ris och sallad!