Jag hade lite kokt potatis kvar i kylen. Med den som bas lagade jag till en potatis- och grönsakspytt som smakade toppen både till middagen och i matlådan dagen efter.
En god sås med basilika och vitlök blev pricken över i.
Potatis- och grönsakspytt
kokt potatis
champinjoner
röd paprika
rödlök
salladslök
chili
salladsärtor
spenat
salt, svartpeppar
Hacka och dela alla grönsaker i lagom storlek. Stek allt utom spenaten i en blandning av rapsolja och smör. Krydda med salt och svartpeppar. När pytten nästan är färdigstekt blandas spenaten ner.
Servera tillsammans med basilika- och vitlökssås och stekt ägg.
Kan man lämna paprikan därhän eller finns det ett alternativ till den för oss som inte tål den??
Självklart kan du strunta i den, ta mer av något annat istället som både passar den egna smaken och eventuella allergier och intoleranser. Squash eller aubergine är alternativ att använda istället. Smaklig spis!