Wokad lövbiff

Du visar för närvarande Wokad lövbiff

För ett tag sen var jag med sonen på en koreansk restaurang och åt den godaste kyckling jag ätit på länge. De koreanska smakerna satt som en smäck. Jag har redan använt till exempel gochujang ett tag men efter det restaurangbesöket insåg jag att det koreanska köket definitivt behöver utforskas mer.

Jag hade några skivor fin lövbiff i frysen så det fick bli min bas. Sen gjorde jag som vanligt, jag googlade runt efter recept och hittade ett som tilltalade.  Här hittade jag receptet där jag hämtade inspiration.

Så här blev mitt recept. Finns inte lövbiff hemma funkar det nog alldeles utmärkt med kycklingstrimlor, tofu eller något annat gott.

Om det smakade gott? Att det gjorde, längtar redan efter resterna i kylen. Visst kan en käka samma sak till middag som till lunch?

Wokad lövbiff 3-4 portioner. beror på hungernivå

4 skivor lövbiff

10 -12 buketter broccoli

1 röd paprika

rostade sesamfrön

1 ägg/ person

 

Marinad

2 vitlöksklyftor

4-5 cm ingefära

2 tsk råsocker

2 msk gochujang

2 tsk risvinäger

1 msk japansk soja

1 tsk sesamolja

färsk koriander

 

Morotssallad

4 morötter

1/2 tsk sesamolja

1 tsk råsocker

2 tsk risvinäger

2 msk rostade sesamfrön

chiliflakes

salt

 

1. Börja med att göra marinaden till köttet. Riv vitlöken och ingefäran och blanda med resten av ingredienserna till marinaden.

2. Strimla lövbiffen och lägg ner den i marinaden.

3. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Blanda sesamolja, råsocker, risvinäger och rostade sesamfrön. Krydda med chiliflakes och en gnutta salt. När sockret löst upp sig hälls blandningen över morötterna. Låt den stå till dess att det är dags att äta. Rör runt någon gång emellanåt under tiden så att smakerna kommer åt överallt.

4. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna till dess att de får lite färg. Häll sedan upp dem i en liten skål.

5. Skär broccolibuketterna i mindre delar. Kärna ur paprika och skär i strimlor.

6. Stek broccoli och paprika i rapsolja till dess att de börjar bli mjuka men fortfarande har krisp kvar. Ta upp ur stekpannan.

7. Stek den marinerade lövbiffen på hög värme en kort stund till dess att köttet är nästan klart. Blanda ner grönsakerna sist av allt. Strö över rostade sesamfrön precis innan servering.

Servera med morotssalladen, stekt ägg, ris eller risnudlar. Strö gärna över hackad koriander vid serveringen. Det glömde jag men det hade definitivt blivit pricken över i.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar