Snack Pot

Du visar för närvarande Snack Pot

Snack pots är ju något som är populärt nu. Man köper en burk med ingredienser, häll på varmt vatten och sedan är det klart att äta. Jag hittade ett recept för att laga till en egen snack pot på coop.se som såg gott ut.

På grund av innehållet i kylskåpet och skafferiet ändrade jag lite i receptet. För att se originalreceptet följ länken här ovanför.

Det var i alla fall väldigt enkelt när det var dags för lunch. Jag plockade fram burken ur kylen, hällde på het buljong och lät det stå en liten stund. Sedan var det bara att äta.

Jag gjorde min snack pot vegetarisk men hackad kalkon, skinka eller kyckling passar fint i om det önskas mer protein. Eller för att vara ärlig, helt vegetarisk blev den inte, jag använda kycklingbuljong. Det går förstås lika bra med grönsaksbuljong.

Snack pot (1 portion)

100 g squash

10 g purjolök

30 g soltorkade tomater (3-4 bitar)

1 dl okokt couscous

40 g fetaost

1/2 tsk oregano

Buljong

1 1/2 dl vatten

1/4 kycklingbuljongtärning

1 1/2 tsk kantarellfond

cayennepeppar

 

1. Riv squashen grovt och strimla purjolöken.

2. Hacka de soltorkade tomaterna fint, smula fetaosten.

3. Lägg alla ingredienser i en burk förutom ingredienserna till buljongen.

4. När det är dags att äta kokas buljongen och hälls ner i burken. Låt stå en kort stund, rör runt lite. Sen är det bara att njuta av en god lunch!

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar