Tomat- och mozzarellaröra

Du visar för närvarande Tomat- och mozzarellaröra

Till lunch häromdagen gjorde jag en röra med tomater, squash och couscous som bas. Med en god buffelmozzarella som fick smälta ner passade röran utmärkt att servera i libabröd. Hälften blev kvar så det gjorde jag en pizza av någon kväll senare. Även den med libabröd. Den här goda röran kommer jag definitivt att laga till igen, främst för att den var god, men att den var lättlagad gjorde inte saken sämre.

Tomat- och mozzarellaröra

1 1/2 ask små plommontomater

ca 10 – 15 cm squash

1 vitlöksklyfta

1 – 2 tsk kantarellfond

1 buffelmozzarella

salt, svartpeppar

1 kruka basilika

1 portion kokt couscous

libabröd

parmesan

Dela tomaterna i halvor, squashen i skivor först och sedan i kvartar. Riv vitlöksklyftan. Låt tomater, squash och vitlök steka mjukt i olivolja. Tillsätt kokt couscous och krydda med salt, svartpeppar och kantarellfond.

Riv över buffelmozzarellan och den hackade basilikan. Servera i libabröd eller annat mjukt bröd. Det räcker till två portioner.

 

Libapizza med tomat- och mozzarellaröra

För att göra en eller två pizzor börja med att breda ut ett lager philadelphiaost på libabrödet. Fördela tomatröran och toppa med nyriven parmesan. Grädda i 225° till dess att allt blivit varmt.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar