Till lunch häromdagen gjorde jag en röra med tomater, squash och couscous som bas. Med en god buffelmozzarella som fick smälta ner passade röran utmärkt att servera i libabröd. Hälften blev kvar så det gjorde jag en pizza av någon kväll senare. Även den med libabröd. Den här goda röran kommer jag definitivt att laga till igen, främst för att den var god, men att den var lättlagad gjorde inte saken sämre.
Tomat- och mozzarellaröra
1 1/2 ask små plommontomater
ca 10 – 15 cm squash
1 vitlöksklyfta
1 – 2 tsk kantarellfond
1 buffelmozzarella
salt, svartpeppar
1 kruka basilika
1 portion kokt couscous
libabröd
parmesan
Dela tomaterna i halvor, squashen i skivor först och sedan i kvartar. Riv vitlöksklyftan. Låt tomater, squash och vitlök steka mjukt i olivolja. Tillsätt kokt couscous och krydda med salt, svartpeppar och kantarellfond.
Riv över buffelmozzarellan och den hackade basilikan. Servera i libabröd eller annat mjukt bröd. Det räcker till två portioner.
Libapizza med tomat- och mozzarellaröra
För att göra en eller två pizzor börja med att breda ut ett lager philadelphiaost på libabrödet. Fördela tomatröran och toppa med nyriven parmesan. Grädda i 225° till dess att allt blivit varmt.