Senaps- och honungsglaserad lax

Du visar för närvarande Senaps- och honungsglaserad lax

Som jag så många gånger sagt förut är lax en av favoriterna när det kommer till snabb matlagning här hemma. Den här gången började jag med att göra en mycket god senaps- och honungsglaze som passade perfekt både till laxen och en enkel potatissallad med örter, tomater och mozzarella. Allt som allt tog det ungefär 30 minuter att laga till. Då serverades potatissalladen ljummen men den var lika god kall dagen efter när resterna åts upp.

Senaps- och honungsglaserad lax

2 portionsbitar lax

6 sparrisar

Senaps- och honungsglaze

1 msk sötstark senap

1 msk flytande honung

1 msk rapsolja

1/2 lime, pressad

salt, svartpeppar

Potatissallad

500 g små kokta potatisar

6 – 7 körsbärstomater

1 förpackning minimozzarella

4 msk hackad dill

1/2 kruka basilika

ca 2 msk av senaps- och honungsglazen

 

1. Blanda alla ingredienser till senaps- och honungsglazen. Smaka av med salt och svartpeppar.

2. Koka potatisen. Dela i munsbitar och blanda med tomater, mozzarella, hackade örter (dill och basilika) och ca 2 msk av glazen.

3. Krydda laxbitarna lätt med salt och svartpeppar. Lägg dem i en ugnsform. Pensla över rikligt med glaze.

4. Stek laxen i ugnen, 175°, 12 -15 minuter.

5. Stek sparrisen i smör, ringla över lite honung och servera med laxen, potatissalladen och vitlökssås.

 

Vitlökssås

Blanda 1 dl creme fraiche, 2 msk majonnäs och 1 liten fint riven vitlöksklyfta. Smaka av med salt och svartpeppar.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar