Om det bara finns en smördeg i kylen går det alltid att fixa till middag av något slag, eller lunch för den delen. Den här gången gjorde jag smördegspaket med champinjoner, purjolök och persilja. De toppades med en röra med bland annat crème fraiche och ost innan de veks ihop och gräddades i ugnen.
Champinjonpaket
1 kyld färdigkavlad smördeg
ca 100 g champinjoner
5 – 10 cm purjolök
persilja
1-2 tsk balsamicocreme
salt, chiliflakes
1/2 dl crème fraiche
1/2 dl phildelphiaost
1/2 – 1 dl riven ost
1/3 rödlök
1 ägg
sesamfrön, parmesan, chiliflakes
1. Dela champinjonerna i mindre bitar, skiva purjolöken fint och stek i olja till dess att löken blir mjuk och champinjonerna får färg.
2. Strö över den hackade persiljan och smaka av med balsamicocreme, salt och chiliflakes.
3. Dela smördegen i fyra delar och bred philadelphiaost på delarna.
4. Fördela champinjonröran på bitarna.
5. Gör en röra med crème fraiche, riven ost och hackad rödlök.
6. Lägg röran på grönsakerna.
7. Vik ihop paketen, pensla med ägg, strö över chiliflakes, sesamfrön och riven parmesan.
8. Grädda 15-20 minuter i 225°.