Fyllda potatisskal

Du visar för närvarande Fyllda potatisskal

Under påskhelgen gjorde jag fyllda potatisskal som en av rätterna på buffén. De blev supergoda och även om det var några moment i tillagningen var det helt klart värt mödan. De blev krämigt goda och jag ser framför mig hur fantastiskt gott de kommer att smaka när det är högsäsong för grillat. Jag använde spenat, rödlök, smetana och mozzarella i mina fyllda skal. Men jag inser att det här är en rätt jag kommer experimentera med. Jag ser oändliga variationsmöjligheter framför mig.

Fyllda potatisskal

7 medelstora potatisar

1 rejäl näve spenat

1/2 rödlök

1 dl smetana

2 dl riven mozzarella

salt svartpeppar

1. Tvätta potatisarna och koka dem i lättsaltat vatten till dess att de är färdiga.

2. Ta upp dem, dela på mitten och skrapa ur inkråmet i en bunke och mosa potatisen.

3. Hacka rödlöken fint, spenaten grovt och riv mozzarella.

4. Blanda med potatisen och krydda med salt och svartpeppar.

5. Fördela fyllningen i potatisskalen och gratinera i 225° till dess att de blivit varma och fått fin färg.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar