Jag hade en fin ytterfilé i kylen som jag beslutade att helsteka i ugnen. Med lite andra kryddor den här gången mot i vanliga fall.
Jag stötte följande kryddor i en mortel:
1 1/2 msk flingsalt
1/2 msk chiliflakes
1/2 msk anchochili
Sedan lade jag kryddorna i en plastpåse, delade köttet på mitten och skakade runt till dess att allt kött var täckt av kryddor.
Bryn sedan i en stekpanna i smör och olja. Lägg över i en ugnsform när den fått fin färg runt om och häll över sist över stekskyn.
Stek i ugnen på 200 º, till en innertemperatur av 73º.
Låt den vila i folie när den är färdigstekt.
Jag gjorde en sås av stekskyn, en skvätt grädde, 1 dl creme fraiche och 2 msk smör. Låt det koka upp och red såsen.
Potatisgratäng passade bra till. Tunna skivor potatis varvades med hackad vitlök, hackad röd chili, riven prästost och salt. Grädde förstås, sen fick den stå i ugnen till dess att den var färdiggräddad och lagom krämig.