Ytterfilé med chili

Jag hade en fin ytterfilé i kylen som jag beslutade  att helsteka i ugnen. Med lite andra kryddor den här gången mot i vanliga fall.

 

Jag stötte följande kryddor i en mortel:

1 1/2 msk flingsalt
1/2 msk chiliflakes
1/2 msk anchochili

 

Sedan lade jag kryddorna i en plastpåse, delade köttet på mitten och skakade runt till dess att allt kött var täckt av kryddor.

Bryn sedan i en stekpanna i smör och olja. Lägg över i en ugnsform när den fått fin färg runt om och häll över sist över stekskyn.

Stek i ugnen på 200 º, till en innertemperatur av 73º.

Låt den vila i folie när den är färdigstekt.

image
Nystekt gott kött.

Jag gjorde en sås av stekskyn, en skvätt grädde, 1 dl creme fraiche och 2 msk smör. Låt det koka upp och red såsen.

 

Potatisgratäng passade bra till. Tunna skivor potatis varvades med hackad vitlök, hackad röd chili, riven prästost och salt. Grädde förstås, sen fick den stå i ugnen till dess att den var färdiggräddad och lagom krämig.

 

image
En god middag!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar