Ugnsgratinerad kyckling med parmesanpotatis

Den goda kyckling vi hade på buffébordet räckte även till rester. Grillade foliepaket en dag och med sås i ugnen en annan. Det fanns också kokt potatis så den åkte in i ugnen den också med lite extra kryddor och ost.

Ugnsgratinerad kyckling med  parmesanpotatis.

Lägg den skivade kycklingen i en ugnsform. Blanda: 1 dl creme fraiche, 1 dl grädde och 1-2 msk japansk soja och häll över kycklingen.

Till detta skivade jag kokt potatis och lade i en annan ugnsform. Jag kryddade med salt och chiliflakes, rev över massor av parmesan och toppade med riven edamer.

Sedan stoppade jag in båda formarna i ugnen på 225º till dess att kycklingen och potatisen var klar.

 

image
Goda rester med en fruktig sallad.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar