Jag köpte räkor på affären när jag handlade häromsistens, den sorten som ligger i lag i en burk. Den fanns där i kylen och när jag öppnade dörren för att kolla vad det fanns att laga middag av var det nästan som att räkorna ropade: laga räkpasta….
Jag var inte sen att lyda, så räkpasta blev det. Den var dessutom väldigt snabbt tillagad. Medan pastan kokade förberedde jag såsen. Hur het man vill ha den bestämmer man själv med mängden chiliflakes. Egentligen hade jag tänkt ta färsk chili, men det fanns ingen hemma, fast jag trodde det. Kom på att det var till sonens kylskåp i Lund den köptes in…..hjälpte ju inte mig här uppe i norr.
Het räkpasta (till 1 portion)
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 msk soltorkad tomatcreme
1 vitlöksklyfta
1 – 3 krm chiliflakes
100 g räkor
1/2 dl grädde
1 rejäl näve ruccola
citron
tagliatelle
1. Börja med att koka upp saltat pastavatten och koka tagliatelle (eller annan valfri pasta).
2. Under tiden steks riven vitlök, tomatpuré och soltorkad tomatcreme på låg värme i olivolja.
3. Häll på grädde och chiliflakes och låt det hela koka ihop en kort stund.
4. Tillsätt räkorna medan pastan rinner av.
5. Blanda ner den avrunna pastan i räksåsen och vänd ner grovt hackad ruccola.
6. Sist av allt pressas lite citron över den färdiga rätten.
Sen är det bara att äta och njuta! Och jag kan lova att det gjorde jag….önskar att jag hade gjort mer än en portion faktiskt….