Eftersom jag har lovat sonen att äta lagad mat fast jag är ensam hemma nu när han pluggar utomlands gäller det att hålla sina löften. Till lunch igår gjorde jag en snabb pasta med tomatpesto som smakade toppen. Bäst av allt, en god vän tittade förbi så jag fick sällskap vid matbordet och behövde inte äta ensam!
Pasta med tomatpesto
färsk pasta, tagliolini
1 pkt bacon
7-8 körsbärstomater
1 salladslök
3-4 msk tomatpesto
1/2 – 1 dl grädde
parmesan
1. Stek baconet knaprigt i ugnen. Låt det rinna av på hushållspapper, hacka det sedan.
2. Koka upp pastavattnet och lägg i den färska pastan. 2-3 minuter senare när den är klar ta upp den och låt den rinna av i ett durkslag.
3. Medan pastan rinner av hälls grädde och tomatpesto i kastrullen och får ett snabbt uppkok. Sedan vänder man ner pastan.
4. Hacka salladslöken och tomaterna. Lägg pastan på ett fat, på med tomater, salladslök och bacon och avsluta med ett rejält lager parmesan.
5. Ät! Smakar toppen!!