Palak paneer i tomatröra

Du visar för närvarande Palak paneer i tomatröra

I höstas gjorde jag egen palak paneer. Det är en ost utan smak som passar bra i grytor. När jag handlade för ett tag sedan såg jag att osten fanns på extrapris så jag passade på att köpa en. Dels för att det kändes enkelt, dels ville jag jämföra hur mycket bättre den köpta osten var jämfört med den hemgjorda. Att det var enkelt att bara köpa den var ju rätt klart men faktum är att den hemgjorda blev minst lika bra om inte bättre….och dessutom blir det billigare så egen kommer jag nog att göra fler gånger.

Hur som helst, med osten som bas gjorde jag ett smakrikt hopkok som serverades tillsammans med vitlöks- och gräddstuvad grönkål och bulgur. Om det blev gott? Ja, det vill jag lova. Testa, det är det helt klart värt! I stället för palak paneer går det att ta fast tofu som inte heller har mycket smak.

Palak paneer i tomatröra (2-3 portioner)

1 gul lök

1 – 2 msk fint riven ingefära (ca 2-4 cm)

225 g palak paneer

2-3 tsk garam masala

salt, svartpeppar, chiliflakes

1 burk hela tomater (eller krossade)

1 dl sojabönor

1 nypa råsocker

 

Vitlöks- och gräddstuvad grönkål (1-2 portioner)

100 g grönkål

1 vitlöksklyfta

olivolja

salt, svartpeppar, chiliflakes

1-1 1/2 dl grädde

1-2 tsk grönsaksbuljong

 

bulgur, couscous eller ris att servera till

hackade cashewnötter

 

1. Börja med att skära osten i kuber.

2. Skiva gul lök fint, riv färsk ingefära och stek tillsammans med ostkuberna i olivolja på medelvärme. Krydda med garam masala (hemgjord eller färdigköpt blandning) salt,  svartpeppar och chiliflakes.

3. Häll på tomaterna, dela de hela tomaterna något. Smaka av med en nypa råsocker och ev. mer salt, svartpeppar och chiliflakes. Häll ner sojabönorna strax innan serveringen så att de precis hinner bli varma.

4. Hacka grönkålen grovt, riv vitlöksklyftan fint och stek mjukt i olivolja. Krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes. Häll på grädde och grönsaksbuljong och låt det koka i hop en kort stund.

5. Koka bulgur, couscous eller ris till. Jag serverade bulgur, då det var det som fanns hemma.

6. Avsluta med att strössla hackade cashewnötter över vid servering.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar